Share Tweet

„Hegelmann“ moterų komandą papildė trys naujokės

Kauno rajono FC „Hegelmann“ ekipą prieš antrą sezono pusę papildė trys naujokės. Iš Vilniaus MFA „Žalgirio” komandos atvyksta dvi jaunos, bet jau patirties turinčios, futbolininkės – 18-metė Ugnė Slankauskaitė ir devyniolikmetė Karilė Liužinaitė. Taip pat ekipos gretose rungtyniaus legionierė iš Venesuelos Grecia Torres.

Vidurio sauge rungtyniaujanti U. Slankauskaitė moterų A lygoje debiutavo 2020 metų birželio mėnesį būdama šešiolikos metų. Iki tol futbolininkė rungtyniavo LMFA I lygoje ir Elitinėse lygose, atstovavo Lietuvos merginų U17 rinktinę. Lietuvos futbolo čempionate yra pasižymėjusi dviem tiksliais smūgiais.

Tuo tarpu puolėja K. Liužinaitė savo karjerą pradėjo PFA – FK „Panevėžys” klube, o moterų A lygoje debiutavo 2019 metais būdama ŠSG – FA „Šiauliai” komandos narė. Savo debiutinį įvartį šalies čempionate Karilė pelnė jau penktose rungtynėse dvikovoje prieš Gargždų FK „Bangą”, o iš viso ji aukščiausioje lygoje jau spėjo pasižymėti 17 kartų. Futbolininkė yra atstovavusi Lietuvos merginų U17 ir U19 rinktinės bei šalies nacionalinę futsal rinktinę. Šių metų vasarį K. Liužinaitė buvo pirmą kartą pakviesta ir į moterų nacionalinę rinktinę kontrolinėms rungtynėms prieš Latviją.

30 metų venesuelietė G. Torres į mėlynai baltų klubą atvyksta iš gimtosios šalies F.C.  Internacional klubo, kur 2021-2022 m. sezone per 14 rungtynių pelnė 8 įvarčius. Taip pat vidurio saugės pozicijoje rungtyniaujanti futbolininkė Venesueloje žaidė ir futsalą bei yra baigusi ir medicinos mokslus.

FC „Hegelmann“ naujokės jau spėjo debiutuoti naujoje komandoje per „Spark Energy” moterų A lygos 12 turo rungtynes Vilniuje prieš vietos FK „Vilnius” ekipą. Šį sekmadienį jos išbėgs į aikštę ir principinėje akistatoje prieš sostinės MFA „Žalgiris” futbolininkes.

Partneriai, kuriais didžiuojamės