Share Tweet

Gibraltare – minimali vyrų rinktinės pergalė. K. Upstas žaidė po keitimo.

LFF.lt

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė sužaidė pirmąsias iš dvejų rungtynių kovojant dėl išlikimo UEFA tautų lygos C divizione.

Pirmame susitikime Portugalijoje Edgaro Jankausko auklėtiniai 1:0 (0:0) nugalėjo Gibraltaro futbolininkus ir į atsakomąjį susitikimą, kuris vyks Kaune, atsiveš vieno įvarčio persvarą.

Primename, kad antrasis susitikimas bus žaidžiamas kovo 26 dieną, antradienį, nuo 19 valandos Kauno Dariaus ir Girėno stadione. Bilietus į šį mačą įsigyti kviečiame paspaudus čia.

Ketvirtadienio dvikovoje treneriai rungtynėms nusprendė neregistruoti Roko Lekiato.

Dvikovą ganėtinai aktyviai pradėjo šeimininkų komanda, kuri spaudė lietuvius nuo jų aikštės pusės ir neleido lengvai žaisti su kamuoliu. Visgi, pamažu lietuviai perėmė kamuolio kontrolę, o kėlinio viduryje liko žaisti daugumoje, kai už paskutinės vilties pražangą iš aikštės išvytas buvo varžovų vartų sargas.

Nepaisant dar labiau išaugusios teritorinės persvaros, lietuviams iki kėlinio pabaigos įmušti nepavyko ir ilsėtis komandos išėjo rezultatui esant lygiam 0:0.

Po pertraukos Lietuvos rinktinės treneriai atliko vieną keitimą, kai Armandas Kučys pakeitė Danielį Romanovskį, ir toks pasirinkimas atnešė vaisių – puolėjas, sužaidus apie valandą, sėkmingai galva „uždarė“ Vykinto Slivkos perdavimą ir išvedė lietuvius į priekį.

Ir po įvarčio lietuviai ilgiau buvo su kamuoliu, kūrė pavojingas progas (vartų konstrukciją sudrebino Gvido Gineičio ir Fedoro Černycho smūgiai), bet įmušti antro įvarčio niekaip nesisekė.

Negana to, antrą geltoną kortelę gavo Edvinas Girdvainis, kuris mačo nebaigė ir taip pat bus priverstas praleisti ir atsakomąsias rungtynes Kaune.

Visgi per likusią mačo dalį rezultatas nepasikeitė ir lietuviai seriją pradėjo pergalingai.

UEFA tautų lygos išlikimo rungtynės

Gibraltaras – Lietuva 0:1 (0:0)
Estadio Algarve stadionas, Portugalija; teisėjas – Giorgi Kruašvili (Sakartvelas)
Įvarčiai: 60 min. Armandas Kučys (Lietuva).
Įspėti: 83 min. Michaelas Ruizas (Gibraltaras); 8 min. Edvinas Girdvainis, 16 min. Justas Lasickas, 32 min. Gytis Paulauskas, 44 min. Gvidas Gineitis (Lietuva)
Išvyti: 26 min. Dayle’as Coleingas (Gibraltaras); 71 min. Edvinas Girdvainis (Lietuva).

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Emilijus Zubas, Pijus Širvys (82 min. Klaudijus Upstas), Edvinas Girdvainis, Edgaras Utkus, Justas Lasickas, Gvidas Gineitis, Vykintas Slivka (82 min. Ovidijus Verbickas), Daniel Romanovskij (46 min. Armandas Kučys), Fedor Černych (88 min. Artūr Dožnikov), Arvydas Novikovas, Gytis Paulauskas (74 min. Linas Klimavičius).

Atsargoje: Edvinas Gertmonas, Vytautas Černiauskas, Markas Beneta, Kipras Kažukolovas, Matas Vareika, Giedrius Matulevičius, Paulius Golubickas.

Partneriai, kuriais didžiuojamės